Skip to main content

25 ÅRS ERFARING

IMPORT AF BILER FRA UDLANDET

Hvad er restværdi leasing?

Når man snakker leasing af bil, kan man ikke komme uden om begrebet restværdi. Men hvad betyder restværdi egentlig, og hvorfor er det vigtigt?

Restværdi er betegnelsen for den værdi, som man forventer, at en bil har efter endt leasingperiode. Ved leasingformer, hvor du selv skal stå for at sælge bilen (enten ved at købe den selv eller finde en køber) efter leasingaftalens udløb, er det utrolig vigtigt, at man har ramt en realistisk restværdi.

Er restværdien ikke realistisk, kan det være svært at finde en køber til bilen – simpelthen fordi den koster mere, end den er værd. Et eksempel på dette kunne være følgende:

Restværdi vurderet til
100.000 kroner + moms
Bilen sælges til
80.000 kroner + moms
Leasingtager skal betale differencen på
20.000 kroner + moms

Eksempel på hvorfor en realistisk restværdi er vigtig.

Har man ikke fastsat en realistisk restværdi på bilen, kan det altså ende med at gøre leasingaftalen væsentlig dyrere end først antaget. 

Hvordan finder man den rette restværdi?

Realiteten er desværre, at det kan være svært at forudsige, hvor meget en bil vil være værd om 1, 2 eller 3 år, når din leasingaftale er slut. Derfor er det vigtigt, at du tager en snak med leasingsselskabet om lige netop restværdien, inden du skriver under på noget.

Et respektabelt leasingselskab er naturligvis ikke interesseret i at sætte en for høj restværdi, da det skaber utilfredse kunder. Men det hænder desværre alt for tit, at danskere ender med leasingaftaler, som er dyre at komme ud af, på grund af den høje restværdi i aftalen.

Vælg derfor et leasingselskab med godt ry, og hvor du får et indtryk af troværdighed under forhandlingerne. Men lav også selv noget research på internettet. Undersøg eksempelvis, hvad tilsvarende bilmodeller koster efter x antal år.

Eksempel:
Du overvejer at lease en Audi Q7 fra 2020 i 3 år. Gå derfor på Bilbasen eller lignende og undersøg, hvad en Audi Q7 fra 2017 med tilsvarende motor og udstyrsniveau koster ekskl. moms og registreringsafgift.

Ovenstående kan være en nogenlunde indikator for, hvad en realistisk restværdi ville være. Jo flere steder, du kan indhente information fra og sammenligne priser, jo bedre.

Lad os finde en realistisk restværdi sammen

Vi sætter en stor ære i at have tilfredse kunder og arbejder derfor altid sammen med kunden om at finde en realistisk restværdi, inden leasingaftalen underskrives. Og selvom det kan virke som en umulig opgave at forudse fremtiden, så synes vi selv, at vi gør det ret godt.

Skal vi hjælpe dig med en god leasingaftale på drømmebilen? Så lad os tage en uforpligtende snak allerede i dag.

  • Jeg vil gerne høre mere om leasing

Vi ringer dig op og tager en uforpligtende snak om leasingmuligheder og processen. 

Navn(Påkrævet)