Skip to main content

25 ÅRS ERFARING

IMPORT AF BILER FRA UDLANDET

Hvad er splitleasing?

Splitleasing er en type af leasing, hvor omkostningerne til leasingaftalen bliver splittet op mellem dig og din arbejdsgiver. Det gør det til en rigtig attraktiv leasingtype for dig, der kører meget bil i forbindelse med dit arbejde, da du på denne måde undgår at blive beskattet af fri bil.

Helt konkret fungerer det sådan, at man deler regningen fra leasingselskabet op, baseret på hvor meget du kører privat, og hvor meget du kører i erhvervsmæssig sammenhæng. Et eksempel kunne være, at du kører 70% af bilens kilometer, når du er på arbejde og 30% af bilens kilometer i din fritid. I sådan et tilfælde vil din arbejdsgiver blive faktureret 70% af leasingaftalens omkostninger, mens du bliver faktureret de resterende 30%.

Splitleasing kræver meget erhvervskørsel

Hvis splitleasing skal give mening for dig, skal en stor andel af dine kørte kilometer være i erhvervsmæssig sammenhæng. Tommelfingerreglen lyder, at man som minimum skal have 60% erhvervskørsel, før man for alvor sparer penge ved at vælge splitleasing.

Der er naturligvis ingen regel uden undtagelser. Det kan nemlig i enkelte tilfælde godt give mening, at splitlease, selvom man ikke når over de 60% i erhvervskørsel. Ønsker man eksempelvis at lease en luksusbil, en performancebil eller en anden type af bil, der har en høj beskatning, kan man med fordel undersøge mulighederne for splitleasing under alle omstændigheder.

Hvorfor skal man vælge splitleasing?

Som med alt andet, gælder det naturligvis også for splitleasing, at der er både fordele og ulemper. Det er nemlig ikke nødvendigvis det rette valg for alle – heller ikke selvom de har en høj andel af erhvervsmæssig kørsel.

Nedenstående tabel illustrerer nogle af de fordele og ulemper, som vi vurderer, er mest udpræget ved splitleasing.

Fordele ved splitleasing

  • Undgå beskatning af firmabil, da du selv står for udgifterne til din privatkørsel. Kører du meget, vil disse udgifter oftest være langt lavere end beskatningen på en tilsvarende firmabil

  • Billigere for din arbejdsgiver, sammenlignet med almindelig erhvervsleasing. Dette skyldes, at du som medarbejder selv afholder udgifterne til din privatkørsel, hvorfor virksomheden sparer 30% (ved 70/30 split) sammenlignet med almindelig erhvervsleasing

Ulemper ved splitleasing

  • Der skal føres køreregnskab til SKAT. Dette gøres for at sikre, at bilen ikke bruges mere til privatkørsel, end splitleasingaftalen angiver

Overvejer du, om splitleasing er det rette valg for dig? I så fald er du mere end velkommen til at kontakte os. Her hos Nord Leasing har vi mange års erfaring med splitleasing, og vi hjælper dig gerne med at finde den helt rette aftale og den helt rette bil.

  • Jeg vil gerne høre mere om leasing

Vi ringer dig op og tager en uforpligtende snak om leasingmuligheder og processen. 

Navn(Påkrævet)