Skip to main content

25 ÅRS ERFARING

IMPORT AF BILER FRA UDLANDET

Hvad er operationel leasing?

Operationel leasing er en type af leasing, hvor leasingselskabet står for udgifter til vedligehold. Dette gør det rigtig attraktivt for dig, der gerne vil have et fast overblik over dine udgifter henover leasingperioden. For i modsætning til andre typer af leasing, skal du nemlig kun betale den faste leasingydelse og brændstofudgifter i leasingperioden. Så betaler leasingselskabet ellers for sprinklervæske, påfyldning af olie og så videre.

Ligeledes er du heller ikke forpligtet til at købe bilen efter endt leasingperiode eller til at finde en ny køber. Du skal blot aflevere den tilbage til leasingselskabet, hvorefter du selv bestemmer, om du vil købe den, lease den igen, købe en ny bil, lease en ny bil eller ingen af delene.

Hvorfor skal man vælge operationel leasing?

Operationel leasing er populært blandt virksomheder, der har behov for en flåde af biler, men som ikke ønsker at stå med hverken den risiko, der er forbundet med at skulle betale en restværdi ved endt leasingperiode eller det besvær, der er forbundet med administrationsomkostninger, gensalg, og så videre.

Der er altså masser af frihed forbundet med operationel leasing i den forstand, at der er mindre administrationsarbejde forbundet med sådan en leasingaftale. Ligeledes er du ikke bundet i længere tid ad gangen, hvilket gør operationel leasing oplagt til kortere leasingperioder. Til gengæld er du også lidt mere begrænset i den forstand, at du helst skal kende dit årlige kørselsbehov.

For at opsummere de primære fordele og ulemper ved operationel leasing, har vi opsat nedenstående tabel.

Fordele ved operationel leasing

  • Leasingselskabet afholder alle driftsudgifter til bilen

  • Der er ingen forpligtelser efter leasingaftalens udløb

  • Operationel leasing behandles som en driftsomkostning, hvilket betyder at virksomheden får løbende fradrag i takt med betaling af ydelserne

  • Ingen ekstra omkostninger forbundet med at udskifte bil

Ulemper ved operationel leasing

  • Du kan risikere at betale overpris for driftsudgifterne (i forhold til, hvad du selv kunne have klaret det for)

  • Der vil typisk være en kilometerbegrænsning

Vil du gerne vide mere om operationel leasing, høre om dine muligheder eller blot blive klogere på, hvordan Nord Leasing kan hjælpe dig med leasing af ny bil – enten privat eller til erhverv? Så er du mere end velkommen til at tage en uforpligtende snak med os allerede i dag.

  • Jeg vil gerne høre mere om leasing

Vi ringer dig op og tager en uforpligtende snak om leasingmuligheder og processen. 

Navn(Påkrævet)