Skip to main content

25 ÅRS ERFARING

IMPORT AF BILER FRA UDLANDET

Hvad er finansiel leasing?

Finansiel leasing er i bund og grund et alternativ til et traditionelt billån. Du får nemlig finansieret din bil gennem et leasingselskab og er også ansvarlig for enten selv at købe bilen eller at finde en køber til bilen, efter leasingperioden er slut.

I den forstand er der altså mere tale om, at leasingydelserne er afbetalinger på et bilkøb, end at der er tale om leje af en bil (som det eksempelvis er tilfældet ved operationel leasing). I regnskabsmæssig forstand betyder det, at en bil der leases via finansiel leasing også skal bogføres som et aktiv. Dette kan naturligvis både have fordele og ulemper, afhængig af hvilken økonomisk situation virksomheden står i.

Hvorfor skal man vælge finansiel leasing?

Umiddelbart kan det virke skørt at vælge finansiel leasing, når man kan vælge eksempelvis operationel leasing og slippe for en hel masse forpligtelser. Men der er naturligvis tilfælde, hvor finansiel leasing giver rigtig god mening.

Det gælder eksempelvis, hvis man er interesseret i at eje bilen i længere tid, end leasingperioden er fastsat til – og altså blot har brug for at kunne betale løbende for den i den første periode, fremfor at købe den kontant fra dag 1 af.

Ligeledes gælder det om at få forhandlet en realistisk (eller fordelagtig) restværdi på plads, så man kan købe aktivet ud til en attraktiv pris, når leasingkontrakten udløber. Er restværdien for høj, kommer man til at betale mere for bilen, end den reelt set er værd, hvorfor dette er et vigtigt at regne på, inden leasingaftalen underskrives.

For at give dig et overblik over fordele og ulemper ved finansiel leasing, har vi sammensat nedenstående tabel.

Fordele ved finansiel leasing

  • Du undgår at binde mange penge i bilen

  • Du bestemmer selv længden på leasingaftalen

  • Høj frihed og fleksibilitet

  • Relativ lav månedlig ydelse sammenlignet med andre leasingformer

Ulemper ved finansiel leasing

  • Du hæfter selv for restværdien

  • Du betaler selv for alle reparationer, services og så videre

Skal vi hjælpe dig med at finde den rette leasingtype eller vise dig vores udvalg af lagerbiler? I så fald er du mere end velkommen til at kontakte os allerede i dag. Så tager vi en uforpligtende snak om dine muligheder, som kunde hos Nord Leasing.

  • Jeg vil gerne høre mere om leasing

Vi ringer dig op og tager en uforpligtende snak om leasingmuligheder og processen. 

Navn(Påkrævet)