Skip to main content

25 ÅRS ERFARING

IMPORT AF BILER FRA UDLANDET

Hvad er flexleasing?

Flexleasing er en type af leasing, hvor registreringsafgiften betales over tid, i stedet for ved købet af bilen (eller starten af leasingaftalen). Helt konkret fungerer det sådan, at registreringsafgiften bliver delt op i mindre bidder henover den periode, hvor bilen bliver leaset gennem flexleasing.

Derfor er flexleasing særdeles attraktiv ved leasing af dyre biler, da disse typisk har en høj registreringsafgift. Alligevel vil du sjældent opleve at se helt nye luksusbiler, der kan flexleases, da den periodisk betalte afgift afhænger af bilens alder.

Hvad koster flexleasing?

Den periodisk betalte afgift (eller periodeafgiften) er delt op i 3 forskellige satser, alt efter hvor lang tid siden det er, at leasingbilen blev indregistreret første gang.

2% registreringsafgift
0 – 3 måneder
1% registreringsafgift
3 – 36 måneder
0,5% registreringsafgift
36+ måneder

Periodeafgiften er den andel af registreringsafgiften, man betaler hver måned i en flexleasingaftale.

Som tabellen ganske tydeligt indikerer, kan der altså være mange penge at spare, hvis man vælger at flexlease en bil, der er 3 år eller ældre. Her skal man nemlig kun betale en halv procent af registreringsafgiften hver måned, fremfor de 2% der skal betales på en helt ny bil.

Hvorfor skal man vælge flexleasing?

Som med alle andre typer af leasing, er der naturligvis både fordele og ulemper forbundet med flexleasing. Det er dog muligvis det mest populære valg, når det gælder leasing af bil – især hvis der er tale om dyrere luksus- eller performancebiler.

Vi har opsat nedenstående tabel for at give dig et hurtigt overblik over de største fordele og ulemper ved flexleasing af din nye bil.

Fordele ved flexleasing

  • Betal 0,5%-2% i registreringsafgift om måneden fremfor 150% i registreringsafgift ved køb

  • Flexleasing åbner op for kortere leasingaftaler (kør eksempelvis sportsvogn om sommeren og SUV om vinteren)

  • Ofte lavere værditab, da bilens registreringsafgift ikke er blevet betalt

  • Bilen kan nemmere sælges til udenlandsk køber efter endt flexleasing, da man ikke skal døje med at få registreringsafgiften refunderet fra staten til eksport

  • Ofte en lavere bilforsikring, da det er bilens værdi uden registreringsafgift, der skal forsikres

Ulemper ved flexleasing

  • Du skal købe bilen (u. registreringsafgift) ved leasingperiodens udløb eller finde en ny leasingtager til bilen (medmindre andet er aftalt med leasingselskabet)

  • Du ejer ikke bilen selv, men hæfter selv for skader på den

Er du nysgerrig på flexleasing? Så kan vi være behjælpelige her hos Nord Leasing. Vi har et bredt udvalg af lagerbiler, der står klar til levering, men tilbyder også at hente din drømmebil hjem fra udlandet.

  • Jeg vil gerne høre mere om leasing

Vi ringer dig op og tager en uforpligtende snak om leasingmuligheder og processen. 

Navn(Påkrævet)